Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gafă monumentală a ministrului român al Apărării: A intrat în ”legendele” NATO

© Inquam Photos / Cristian SterlicGeneralul Nicolae-Ionel Ciucă
Generalul Nicolae-Ionel Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Abonare
Ministrul român al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a comis o gafă de proporții, fiind luat în bășcălie de mass media din România.

BUCUREȘTI, 24 mart – Sputnik. Ministrul român al Apărării, ”Ciucă al nostru”, a comis ”BREȘĂ URIAȘĂ de securitate”, după cum titrează mass media română.

Корабли стран НАТО в Черном море - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Cum va răspunde Rusia la exercițiile României și NATO în Marea Neagră

În fapt, ministrul Apărării sau cine se ocupă de pagina lui se socializare, a postat pe Facebook o poză de la o reuniune și videoconferință MApN și NATO unde apărea o tablă pe care erau scrise parole de acces, nume de cod și numere de telefon ”folosite de militari pentru a comunica online cu alte structuri naționale și internaționale”, scrie ”Știri pe surse”.

Postarea a fost făcută după o vizită la Sibiu, la Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”.

”Împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, le-am prezentat parlamentarilor misiunile, prioritățile și programele de înzestrare ale Armatei României – în derulare și de perspectivă”, a scris Ciucă pe Facebook, arătând și proporția gafei.

După ce presa a semnalat incidentul, Nicolae Ciucă a șters poza de pe Facebook. A trecut însă suficient timp ca să devină nu doar subiectul de mișto al presei – ci intră între ”legendele” NATO! Reamintim că Mircea Geoană, românul care a ajuns secretar general adjunct al NATO, a fost filmat când primea un plic cu bani în biroul său.

Iată câteva reacții:

Sorina Matei: ”Ciucă vă invită să spargeți niște mailuri ale MApN și să intrați și în videoconferința MApN. Domnul cu parolele publice, îngrijorat de cociocul Lehliu Gară, este ministrul Apărării într-un amarât stat NATO”.

Cristian Vasilcoiu: ”Alo, NATO, știți filmul românesc Trenul NATO? Ei bine, tocmai a deconspirat MApN toate parolele! E “Ciucă al nostru”, din Plenița-Dolj!”.

© Photo : Facebook / Ana PoenariuFotografie postată pe Facebook de ministrul român al Apărării
Gafă monumentală a ministrului român al Apărării: A intrat în ”legendele” NATO - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Fotografie postată pe Facebook de ministrul român al Apărării
”Rusia “trebuie că e” tare fericită! Cu un astfel de MApN nici nu mai avem nevoie de dușmani!”, scrie jurnalistul, adăugând ”Îmi sugerează prietenii că al nostru Ciucă a vrut să îi demonstreze lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, că MApN nu ține nimic la secret!”.

Ana Poenariu (Rise Project): ”Ziua în care ministrul Apărării ne-a făcut hackeri pe toți”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0