Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cebotari și Neukirch au avut o întrevedere: Ce au discutat

© Photo : Facebook / Olga CebotariВстреча и. о. вице-премьера по реинтеграции Ольги Чеботарь и главы миссии ОБСЕ в Молдове Клауса Нойкирха
Встреча и. о. вице-премьера по реинтеграции Ольги Чеботарь и главы миссии ОБСЕ в Молдове Клауса Нойкирха - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Abonare
În cadrul Biroului pentru Reintegrare a avut loc o întrevedere a conducerii instituție cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a discutat cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, evoluțiile în procesul de reglementare transnistreană, a comunicat serviciul de presă al Biroului pentru Reintegrare.

Părțile au procedat la un schimb de opinii pe marginea subiectelor actuale de pe agenda negocierilor șu s-au pronunțat în privința necesității menţinerii unei dinamici active şi constructive în cadrul tuturor platformelor de dialog, fiind subliniată, totodată, importanţa implicării productive a OSCE, dar şi a mediatorilor şi observatorilor internaţionali din cadrul formatului de negocieri ,,5+2”. 

”Totodată, s-au discutat aspecte actuale ce vizează tematica transportului auto în contextul eficientizării activităţii punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, precum şi elemente referitoare la organizarea la nivel tehnic a unei noi reuniuni a experţilor de profil, preconizată să se desfăşoare în data de 26 martie curent”, precizează Biroul.

Показан флакон с надписью «Вакцина от Covid-19» с банкнотами евро - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Societate
COVID-19: Cum se va face vaccinarea în regiunea transnistreană
Participanți la procesul de negocieri în formatul internațional ”5+2” sunt Chișinăul și Tiraspolul ca părți în conflict, Rusia, Ucraina, OSCE - în calitate de mediatori, Uniunea Europeană și SIA – ca observatori.

Chestiunea reglementării transnistrene, discutată de Golovatiuc la MAE rus>>>

Anterior, președintele Moldovei, Maia Sandu, a menționat în cadrul unei întrevederi cu  șeful Misiunii OSCE în țara noastră, Claus Neukirch, că formatul ”5+2” rămâne platforma de bază pentru procesul de negocieri, care trebuie să lucreze în interesul oamenilor și să includă o serie de subiecte, inclusiv pe dimensiunea umanitară, a drepturilor omului, social-economică și cu privire la libertatea de circulație.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0