Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Arhitectul-șef de la primăria Ghidighici a primit mandat de arestare

Cătușe și bancnote - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Abonare
Arhitectul-șef de la primăria Ghidighici și complicii lui au primit mandate de arestare. Trei dintre reținuți au primit câte 30 de zile de arest, iar unul - 20 de zile. Aceștia vor fi plasați la Penitenciarul nr. 13.

CHIȘINĂU 24 mart - Sputnik. CNA anunță că Judecătoria Buiucani a decis admiterea demersurilor procurorilor cu privire la arestarea preventivă a celor patru persoane reținute de Centrul Național Anticorupție în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Ghidighici. Trei dintre suspecți au primit câte 30 de zile de arest, iar unul - 20 de zile. Aceștia vor fi plasați la Penitenciarul 13.

Задержание  - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Societate
Rușinos: Ce făcea arhitectul-șef al primăriei Ghidighici

Principalii figuranţi sunt suspectaţi de acte de corupere, manifestate prin legalizarea contra cost a unor construcţii din raza comunei Ghidighici. Potrivit probelor acumulate, arhitectul-şef ar fi fost persoana care ar fi gestionat această reţea formată din funcţionari din cadrul altor autorităţi şi, în schimbul unor remunerări ilicite, ar fi asigurat perfectarea actelor pentru construcţia sau recepţia finală a unor lucrări, pentru eliberarea şi urgentarea certificatelor de urbanism, a autorizaţiilor de construcţie, a avizelor necesare, precum şi pentru repartizarea unor terenuri sau schimbarea statutului acestora. 

În urma examinării materialelor rezultă că arhitectul-şef ar fi pretins bani pentru serviciile sale, susţinând că ar avea influenţă asupra membrilor Comisiei pentru urbanism şi dezvoltare rurală şi asupra consilierilor locali. În acelaşi timp, în procesul de pregătire a pachetelor de documente ar fi fost implicaţi diriginţi de şantiere, proiectanţi, responsabili tehnici, angajaţi ai OCT Chişinău, dar şi agenţi economici.

Luni, ofițerii CNA a efectuat percheziții la domiciliul arhitectului-șef, dar și la complicii acestuia. Funcționarii sunt bănuiți de fapte de corupție, cercetate în 38 de cauze penale. 

Dacă vor fi găsiți vonavați, suspecții riscă până la zece ani de detenţie, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0