Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Grosu va prezenta astăzi lista candidaților la funcțiile de ministru

© Photo : Miroslav RotariИгорь Гросу
Игорь Гросу - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
Igor Grosu va informa pe 23 martie Secretariatul Parlamentului că dorește să-și prezinte în fața deputaților echipa guvernamentală și să solicite votul de încredere.   

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Candidatul la funcția de premier Igor Grosu (deputat, liderul PAS) va depune marți, 23 martie, la Secretariatul Parlamentului, lista candidaților pe care-i propune pentru componența guvernului și proiectul programului de guvernare. 

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Politică
Mariana Durleșteanu - noi dezvăluiri: Ce spune despre politicienii de la Chișinău

Faptul a fost confirmat pentru Sputnik Moldova de șefa Serviciului de presă al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Aurica Rusnac-Jardan.

Întrebată dacă pe 23 martie Igor Grosu va depune componența Cabinetului și programul de guvernare, sursa menționată a răspuns: „Da, confirm că va depune”.

Conform procedurii, candidatul la funcția de premier trebuie să depună la Secretariatul Parlamentului un demers prin care-și anunță intenția de a prezenta în fața deputaților, în ședință plenară, echipa guvernamentală și programul.

Ulterior, Biroul Permanent al organului legislativ va decide când se întrunește în ședință plenară Parlamentul pentru a-l asculta pe candidatul la funcția de premier.

Конституционный суд - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Politică
CC a decis: Desemnarea lui Igor Grosu este constituțională

Luni, 22 martie, Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul prezidențial prin care Igor Grosu a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

Potrivit legii, de la publicarea decretului, candidatul desemnat la funcția de premier are la dispoziție 15 zile pentru a-și prezenta echipa guvernamentală și a cere votul de încredere Parlamentului.

Astfel, potrivit experților în drept constituțional, Igor Grosu poate solicita votul de încredere până pe 31 martie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0