Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cei care vor suna la 112 vor fi localizați: Proiectul lansat de IGSU

© Sputnik / OsmatescoIGSU
IGSU - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
Celor care vor suna la Serviciul 112 pentru a cere ajutor, li se va putea identifica locația prin intermediul unei aplicații. Astfel, salvatorii și pompierii se vor putea orienta mult mai rapid și vor putea acționa de urgență în locul necesar.

CHIȘINĂU 23 mart - Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță despre lansarea unui proiect pilot care presupune localizarea persoanelor care sună la Serviciul 112. Astfel, prin acest proiect se propune reacționarea cât mai rapidă a salvatorilor și pompierilor.

IGSU a instalat puncte de informare anti-COVID în Chișinău  - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Societate
Foto: Nouă acțiune a IGSU - Salvatorii au instalat corturi în Chișinău

Sistemul este operat într-un dispozitiv telefonic mobil și are capacitatea de a prezenta locația celui care sună, starea acestuia și impedimentele care sunt pe traseu, până la locul destinației. Totodată, prin intermediul aplicației, salvatorii și pompierii vor putea evita ambuteiajele, accesând harta electronică cu traseul care este liber. 

Sistemul va funcționa în felul următor: persoana va telefona la Serviciul 112, iar informația va fi direcționată imediat către IGSU. Dispecerii vor porni sistemul de localizare pentru a afla informații veridice despre caz, despre persoana aflată în dificultate, dar și despre timpul necesar pentru a ajunge la fața locului. În prezent, acest sistem de localizare este funcțional în detașamentele de salvatori și pompieri din municipiul Chișinău și urmează a fi testat și în subdiviziunile teritoriale.

Mai jos puteți privi videoul despre cum va funcționa noul sistem de localizare și cum ar urma să intervină echipajele de salvatori și pompieri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0