Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spun autoritățile despre bărbatul care murit a doua zi după vaccinare

© Sputnik / Mihai CarausCampania de vaccinare împotriva COVID-19
Campania de vaccinare împotriva COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
Medicii legiști continuă să stabilească care este cauza exactă a decesului bărbatului din Hâncești, care a murit a doua zi după vaccinare. Specialiștii ANSP declară că, potrivit datelor preliminare, decesul nu ar avea nicio legătură cu imunizarea împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU 23 mart - Sputnik. În data de 17 martie, un bărbat din Hâncești a decedat chiar a doua zi după ce i s-a administrat vaccinul AstraZeneca. Specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au precizat în cadrul unei conferințe de presă că moartea bărbatului nu ar avea nicio legătură cu vaccinare și au menționat că așteaptă rezultatele finale ale medicilor legiști.

Cadavru la o morgă - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2021
Primul deces din România după vaccinare

Epidemiologul Laura Țurcan a declarat în cadrul conferinței că imediat după vaccinare, bărbatul nu a prezentat niciun simptom de reacție adversă și că a suportat destul de bine vaccinul. Totuși, a doua zi după administrarea serului, familia a apelat de urgență la medici pe motiv că starea bărbatului s-a înrăutățit. 

„Rudele au apelat la asistența medicală de urgență, acuzând că persoanei i s-a făcut rău după vaccinare. La sosirea medicilor, conform datelor clinice și paraclinice, tensiunea arterială era de 160/100 și a fost stabilit diagnosticul de sindrom caronian acut. (...) Pe parcursul transportării pacientului spre instituția medicală, starea generală i s-a agravat, i s-a administrat tratament, dar tratamentul i-a fost fără de folos”, a menționat epidemiologul Laura Țurcan. 

Potrivit Laurei Țurcan, bărbatul a suferit un stop cardio-respirator. Ulterior, medicii legiști au stabili că decesul a fost provocat de o insuficiență cardio-vasculară.

В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2021
Societate
Profesoară din România, moartă după rapelul cu vaccin anti-COVID: Detalii șoc

„Suntem în așteptarea concluziei de la Centrul de Medicină Legală și deja după examinare Comitetul Național de evaluare a evenimentelor post-imunizare va ieși cu o concluzie finală. Ca și concluzie preliminară, din datele pe care le obținem, acest deces nu are legătură directă cu vaccinul care i-a fost administrat”, a menționat specialistul. 

În prezent, au fost vaccinați peste 21 de mii de lucrători medicali, iar 60 la sută din dozele distribuite în instituțiile medicale din țară au fost deja administrate. 

Precizăm că de marți, 23 martie, a început procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer. Ministerul Sănătății a anunțat că au fost distribuite deja peste 12 mii de doze de ser în Centrele de Sănătate Publică din țară.

Amintim că vineri, 19 martie, a ajuns un lot de 24 570 de doze de vaccin Pfizer, prin intermediul platformei COVAX. În total, până la sfârșitul lunii martie, vor fi livrate 46 de mii de doze de vaccin prin platforma Covax și alte 50 mii - din donația oferită de România.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0