Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Biografia lui Sergiu Litvinenco, candidatul la fotoliu de ministru al Justiției

© Photo : Miroslav RotariSergiu Litvinenco
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
Igor Grosu și-a prezentat lista miniștrilor pe care îi propune în guvernul său. Sergiu Litvinenco a fost înaintat pentru funcția de ministrul al Justiției.

CHIȘINĂU 23 mart - Sputnik. Sergiu Litvinenco s-a născut în data de 11 iulie 1981, în satul Hârtop, raionul Cimișlia. El a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova în anul 2005. Înainte de aceasta și-a făcut studiile la Colegiului Republican de Informatică și Drept.

Viorel Cibotaru - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Politică
Viorel Cibotaru, candidatul propus la funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare

Litvinenco a activat în calitate de consultant juridic în mai multe proiecte cu finanțare externă, venite de la structuri precum Banca Mondială, UNICEF sau USAID, prin intermediul cărora se acorda consultanță unor instituții de stat. El a acordat asistență juridică și Ministerului Educației, în perioada în care Maia Sandu a fost ministru. Ulterior, Litvinenco a devenit membru al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și membru al Biroului Permanent Național al formațiunii.

În cadrul alegerilor parlamentare din data de 24 februarie 2019, Litvinenco a devenit deputat în lista Blocului electoral ACUM, format din PAS și Platforma Demnitate și Adevăr. În prezent, Litvinenco este președinte al Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.

Familia sa deține două apartamente și o casă care i-a fost lăsată prin moștenire. Potrivit declarației sale de avere, Litvinenco deține două autoturisme – un Mercedes de 12 mii de euro și o Toyota Auris de șapte mii de euro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0