Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aureliu Ciocoi: Să nu permitem aglomerarea lăcașelor de cult

© Photo : Facebook / Guvernul Republicii Moldova Aureliu Ciocoi a avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din Moldova
Aureliu Ciocoi a avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Aureliu Ciocoi a avut o discuție cu reprezentanții celor mai importante culte religioase. Principalul subiect abordat a fost respectarea normelor epidemiologice și modul în care ar putea fi adaptate unele practici religioase în contextul măsurilor de protecție.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. În timpul discuțiilor, premierul interimar Aureliu Ciocoi a catalogat situația epidemiologică din țară ca fiind îngrijorătoare și a făcut un apel la colaborare și susținere reciprocă.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Societate
COVID-19: Un număr mare de infectări și decese
”Din păcate, numărul de cazuri noi de infectări este în continuare unul substanțial, indiferent de restricțiile care se impun. Având în vedere că se apropie sărbători importante pentru creștini, este necesar să punem umărul ca împreună să combatem răspândirea virusului. Trebuie să găsim o cale de compromis, astfel încât să nu permitem aglomerarea lăcașelor de cult, mai ales în timpul oficierii slujbelor divine, să monitorizăm continuu respectarea normelor epidemiologice, să încercăm să evităm la maximum extinderea numărului de infectări și să avem grijă de cetățeni”, a menționat șeful interimar al Guvernului.  

Reprezentanții cultelor religioase creștine prezenți la ședință și-au exprimat îngrijorarea față de înrăutățirea situației epidemiologice din țară și și-au manifestat deschiderea pentru cooperare în combaterea pandemiei. Totodată, în cadrul ședinței s-a convenit că vor fi identificate în comun măsurile optime pentru depășirea pandemiei pe teritoriul țării.

© Photo : Facebook / Guvernul Republicii Moldova Aureliu Ciocoi a avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din Moldova
Aureliu Ciocoi: Să nu permitem aglomerarea lăcașelor de cult - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Aureliu Ciocoi a avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din Moldova

În aceeași ordine de idei, fețele bisericești au anunțat că vor îndemna enoriașii să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară în spațiul public și în timpul evenimentelor religioase.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0