Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lockdown în Franța: 2 certificate noi pentru deplasare – pot fi descărcate aici

© AFP 2022 / LUDOVIC MARINLockdown în Franța, poliția face verificări
Lockdown în Franța, poliția face verificări - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul francez de Interne a publicat două certificate noi, unul pentru deplasarea în intervalul de interdicţie și altul pentru ieşirile în timpul zilei, la o distanță de peste 10 kilometri de casă în cele 16 departamente în care a fost reintrodus lockdown-ul.

BUCUREŞTI, 21 mart – Sputnik, Doina Crainic. Guvernul francez a decis să șteargă prima versiune a certificatului de călătorie postat online pe 20 martie, din cauza complexităţii acestuia, și să îl înlocuiască cu alte două documente.

Paris, Turnul Eiffel - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2021
Al treilea lockdown în Franţa: Certificatele de călătorie, eliminate în aceste cazuri

Primul certificat trebuie completat pentru călătoriile care vor fi efectuate în intervalul de interdiciţie introdus de la 19:00 până la 6 dimineața în toată Franța. Al doilea certificat trebuie utilizat în cele 16 departamente supuse din nou măsurilor restrictive pe parcursul zilei (între orele 6:00 și 19:00) de către cei care călătoresc la o distanţă de peste 10 kilometri de acasă, potrivit Ministerului de Interne.

În cazul unei verificări, dovada adresei este suficientă „pentru orice călătorie pe o rază de 10 kilometri în jurul casei între orele 6:00 și 19:00”, potrivit Sputnik France.

Cele două noi certificate, precum și cele două dovezi ale călătoriei în scop şcolar sau profesional, sunt disponibile la această adresă

Anterior, a fost publicată o altă versiune a acestui document, având două pagini, certificatul vechi enumerând 15 motive valabile pentru călătorie atât în timpul intervalului de interdicţie, cât și în timpul zilei, în departamentele vizate de măsurile restrictive.

Jean Castex - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Societate
Lockdown în 16 departamente din Franța: În vigoare de astăzi

Complexitatea acestei versiuni a fost criticată pe rețelele de socializare, dar a fost recunoscută și de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Camille Chaize. În plus, versiunea digitală a acestui prim certificat nu a fost pusă imediat la dispoziție.

Pentru a afla dacă raza de 10 kilometri distanţă de acasă nu este depășită, unele servicii de cartografiere sunt disponibile fie pentru descărcare, cum ar fi CovidRadius, fie pentru a fi consultate online, cum ar fi site-ul Géoportail.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0