Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru moldovenii din Israel: Cum se pot vaccina

© AFP 2024 / HAZEM BADERВакцинация в Израиле
Вакцинация в Израиле - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Abonare
Cetățenii moldoveni care se află pe teritoriul statului Israel se pot vaccina împotriva coronavirusului absolut gratuit.

CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova care se află în Statul Israel au dreptul la vaccinare și pot beneficia de acest serviciu cu titlu gratuit.

Precizarea a fost făcută de Ambasada Republicii Moldova în Israel pe pagina oficială de Facebook. Totodată, instituția anunță că cetățenii moldoveni care au fost vaccinați sau au fost bolnavi și s-au tratat de covid-19 în Statul Israel pot obține în format electronic trei documente confirmative. Este vorba de:

  • certificatul privind vaccinarea
  • pașaportul Verde
  • certificatul privind recuperarea.

Astfel, pentru a avea acces la aceste documente, moldovenii din Israel trebuie să acceseze pagina web dedicată https://corona.health.gov.il/ru/green-pass/.
Se selectează tipul documentului solicitat, unul din cele trei, la rubrica documentul de identitate se selectează “Pașaport”, se introduce seria și numărul, se introduce numărul de telefon, ziua/luna/anul nașterii, e-mail, se bifează consimțământul prelucrării datelor personale de către Ministerul Sănătății.
După consumarea acestei proceduri solicitantul va primi un cod de 6 cifre pe numărul de telefon indicat în caseta de dialog. Documentul va fi expediat pe poșta electronică. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0