Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon: CC a formalizat practic o lovitură de stat

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Abonare
Liderul partidului socialiștilor din Republica Moldova a reacționat dur la decizia Curții Constituționale de astăzi, 22 martie.

CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Curtea Constituțională a Republicii Moldova a formalizat astăzi practic o lovitură de stat constituțională. Astfel a reacționat liderul partidului socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, după decizia CC de a declara constituțional decretul președintelui Maia Sandu de desemnare a lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru. Dodon afirmă că prin decizia de astăzi, CC și-a modificat propria decizie din 23 februarie. 

Конституционный суд - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Politică
CC a decis: Desemnarea lui Igor Grosu este constituțională

„Decizia de astăzi transformă Republica Moldova din republică parlamentară în una prezidențială, când decizia finală o are șeful statului și nu Legislativul. Spre regret, decizia de astăzi va avea efecte negative asupra jurisprudenței constituționale, dar și asupra cetățenilor”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, liderul PSRM anunță că marți, 23 martie, executivul socialiștilor va fi convocat pentru a stabili următorii pași, iar poziția socialiștilor rămâne neschimbată. 

„Cei care vor dizolva Parlamentul și vor declanșa alegeri anticipate, trebuie să-și asume responsabilitatea pentru pierderile omenești din cauza epidemiei, care sunt inevitabile”, mai scrie Igor Dodon. 

Amintim, Curtea Constituțională a respins sesizarea deputaților socialiști privind controlul constituționalității decretului nr.47 al președintelui țării. Totodată, Curtea a declarat constituțional decretul Maiei Sandu prin care l-a desemnat pe Igor Grosu la funcția de prim-ministru. Candidatul propus a anunța că în următoarele zile va depune la Parlament documentele privind prezentarea echipei și a programului de guvernare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0