Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine nu va vota pentru ridicarea imunității celor doi deputați din Partidul "Șor"

© Sputnik / Rodion ProcaParlament
Parlament  - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
Abonare
Platforma „Pentru Moldova” nu va vota pentru ridicarea imunității deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan. Asta este poziția platformei exprimată într-un comunicat de presă.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Platforma parlamentară „Pentru Moldova” consideră drept neîntemeiată solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan. În acest condiții, deputații „Pentru Moldova” nu vor vota pentru ridicarea imunității celor doi deputați ”Șor”. Ei susțin că procurorul general nu ar fi prezentat argumente juridice și dovezi clare care să-i incrimineze pe colegii lor și califică acțiunile Procuraturii Generale drept un spectacol. 

”Poziția Platformei „Pentru Moldova” este următoarea: nu vom participa la acest spectacol ieftin, pentru că nu are nimic în comun cu legea”, se arată în comunicatul platformei „Pentru Moldova”. 

Reprezentanții acestui grup parlamentar intuiesc că, astăzi, o parte dintre deputații altor fracțiuni va vota pentru ridicarea imunității deputaților Jardan și Ulanov, însă sunt de părere că unii o vor face din frică, alții din raționamente pur politice, iar alții, naivi și visători, poate cred sincer că Procuratura chiar are de gând să facă dreptate.

Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Ce interese servește procurorul general când cere ridicare imunității a doi deputați

De precizat că astăzi Legislativul Republicii Moldova urmează să se întrunească astăzi în ședință plenară pentru a decide în privința ridicării imunității parlamentare a doi deputați din Partidul ”Șor” - Petru Jardan și Denis Ulanov, la solicitarea Procuraturii Generale. Despre aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, care este practic sigur de faptul că imunitatea celor doi deputați va fi ridicată.

Ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov (Partidul „Șor”) a fost propusă Parlamentului de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități. Aceștia sunt cercetați în dosarul „fraudei bancare”, pentru escrocherie și spălare de bani.

Cei doi deputați au declarat după decizia comisiei că nu intenționează să se ascundă de justiție. Mai mult, Denis Ulanov a spus că va vota chiar el pentru ridicarea imunității sale, întrucât nu are nevoie de ea. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0