Turcia s-a retras din Convenția de la Istanbul: Iată de ce

© Sputnik / Margarita ZorinaМечеть Айя-София в Стамбуле
Мечеть Айя-София в Стамбуле - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2021
Abonare
Turcia s-a retras din Convenția de la Istanbul. Potrivit autorităților turce, Convenția dăunează unităţii familiale, încurajează divorţul şi că referinţele sale la egalitate sunt folosite de comunitatea LGBTQ pentru a obţine o mai mare acceptare în societate.

CHIȘINĂU, 20 mart - Sputnik. Potrivit unui decret prezidenţial publicat vineri, Turcia s-a retras din cadrul controversatei Convenții de la Istanbul. 

Ședință comună a membrilor Cabinetului de miniștri cu conducătorii APL de nivelul II - Sputnik Moldova, 1920, 11.12.2019
Societate
Guvernul nu vrea să deschidă Cutia Pandorei? Aprobarea Convenției de la Istanbul, amânată
Deși oficial documentul ar lupta pentru prevenirea şi combaterea violenței împotriva femeilor, autoritățile turce spun că aceasta dăunează unităţii familiale, încurajează divorţul şi că referinţele sale la egalitate sunt folosite de comunitatea LGBTQ pentru a obţine o mai mare acceptare în societate.

În Turcia au mai existat anul precedent dezbateri privind o posibilă retragere din Convenţie după ce un responsabil al partidului de guvernământ al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a pus problema abandonării tratatului.

Constituţia Turciei şi reglementările interne ar fi în schimb "garanţia drepturilor femeilor", a afirmat Zehra Zumrut Selcuk, ministrul familiei, muncii şi serviciilor sociale, potrivit agenţiei oficiale de presă, Anadolu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0