Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Rachete de ultimă generație, testate în regiunea Brest - Video

Abonare
Pe poligonul aerian de lângă Rujany, elicopterele de atac Mi-24 au lovit pentru prima dată ținte terestre cu ajutorul rachetelor de atac. Privește înregistrările video din timpul manevrelor.

Echipajele celei de-a 50-a baze aeriene mixte au lovit ținte care imitau vehiculele blindate. Pentru a distruge țintele, au fost folosite rachete antitanc ghidate 9M120 - o noutate în arsenalul Forțelor Armate din Belarus. Muniția a fost furnizată de Rusia ca parte a cooperării tehnico-militare și va spori numărul acestora în cadrul Forțelor Armate.

„Ataka” este folosit pentru a distruge vehicule blindate și tancuri. Focosul este echipat cu o încărcătură cumulativă și este capabil să ardă plăci de oțel cu o grosime de până la 900 milimetri.

În plus, echipamentul militar, „Ataka” poate fi plasat pe vehicule terestre. Racheta ghidată este capabilă să distrugă în mod eficient adăposturi pe termen lung, sisteme de apărare aeriană și elicoptere. Racheta cântărește 50 de kilograme, viteza de zbor este de 550 de metri pe secundă, iar raza de acțiune este de până la 6 kilometri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0