Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Restricțiile anti-COVID: Transportul public este monitorizat de ANTA

© Sputnik / Miroslav RotariANTA
ANTA - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2021
Abonare
Agenția Națională Transport Auto (ANTA) continuă și în zilele de odihnă să monitorizeze și să verifice transportul auto în privința respectării de către pasageri a cerințelor de prevenire a răspândirii COVID-19.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik.  Inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) desfășoară și în zilele de weekend, 20 și 21 martie, acțiuni de monitorizare și informare în vederea prevenirii răspândirii COVID-19 în transportul public.

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Politică
COVID: Stare de urgență în sănătate până pe 18 aprilie: Lista completă a restricțiilor

ANTA verifică în trafic respectarea cerințelor de către pasageri, conducători auto, operatori de transport rutier în municipiile Chișinău, Bălți, în raioanele Orhei, Strășeni, Anenii Noi, Soroca, Leova, Cimișlia, Căușeni și Cahul.

Agenția informează că în această perioadă verifică și întreprinderile ce desfășoară activități conexe transportului rutier, cum ar fi activitatea de autogară. Inspectorii ANTA monitorizează situația de la Gara auto Nord, Gara Centru, Gara Sud-Vest din Chișinău, gările auto din capitală și din alte localități, precum Bălți, Cimișlia, Hâncești, Călărași, Ungheni, Orhei, Leova, Căușeni, Strășeni, Anenii-Noi, Ciadâr-Lunga, Taraclia, Cantemir, Comrat.

ANTA precizează că, în special, atrage atenția asupra executării hotărârilor Comisiei naționale extraordinare în sănătate publică (CNESP) în ceea ce privește recomandările și restricțiile impuse în transportul public de călători, precum: 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Societate
COVID: Și astăzi sunt aproape 2000 de cazuri noi și zeci de decese

- îmbarcarea pasagerilor în limite stabilite,

- asigurarea unităților de transport cu dezinfectanți,

- purtarea măștilor de către conducătorii auto și pasageri.

Deocamdată, „în urma verificărilor efectuate în gările auto” zilele trecute nu s-au constatat încălcări, potrivit ANTA.

Administrațiile autogărilor au asigurat protecția personalului ce deservește  pasagerii cu echipament de protecție, precum măști, mănuși, dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, iar conducătorii auto antrenați la deservirea curselor regulate raionale și interraionale poartă măști de protecție, la fel ca și pasagerii care așteaptă îmbarcarea în autobuze.

ANTA le solicită tuturor operatorilor de transport rutier care transportă persoane  să evite supraîncărcarea unităților de transport în perioada fluxului majorat de persoane, antrenând, după posibilitate, autobuze cu capacitate de îmbarcare mai mare; să transporte un număr de persoane corespunzător numărului de locuri în autobuze prevăzute de uzina producătoare; să oblige conducătorii auto să poarte măștile de protecție și să verifice purtarea corectă a acestora de către pasageri.

Comisia națională extraordinară în sănătate publică (CNESP) a declarat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru perioada 19 martie - 18 aprilie 2021, inclusiv (Hotărârea nr. 51 din 19 martie 2021). 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0