Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Restricții la intrarea în alte state pentru moldoveni: Informații actualizate – document

© Photo : Facebook / Poliţia de Frontieră RomânăPoliţia de Frontieră Română
Poliţia de Frontieră Română - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2021
Abonare
Ministerul de Externe de la Chișinău a reactualizat informația cu privire la restricţiile pentru cetăţenii moldoveni care la intrarea în alte state. Pentru majoritatea țărilor, restricțiile au rămas cele din săptămâna anterioară.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat și la acest sfârșit de săptămână informația despre accesul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state.

Republica Moldova se află pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat/zona galbenă pentru România, cetățenii moldoveni admiși pe teritoriul statului român fiind obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile.

Excepțiile de la măsura carantinei sunt menționate în documentul publicat.

MAEIE precizează că în România este  prelungită  starea  de  alertă și este  menținută  interdicția  de  intrarea prin  punctele  de trecere  a  frontierei  de  stat a  cetățenilor  străini  şi  apatrizilor, cu  o  serie  de excepții.

Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate, nu au dreptul de a intra pe teritoriul României pe durata stării de alertă.

Ucraina a lăsat Republica Moldova pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut, categoria „roșie”, precizează MAEIE.

Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina vor prezenta la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de48 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. În lipsa testării menționate aceste persoane vor intra în carantină în locuri determinate timp de 14 zile.

MAEIE a actualizat informaţiile privind accesul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state by DO on Scribd

La intrarea în Ucraina, pe teritoriul căreia este în vigoare un „nivel galben de carantină adaptivă până la data de 30 aprilie 2021”, cetățenii străini pot intra, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină.

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Politică
COVID: Stare de urgență în sănătate până pe 18 aprilie: Lista completă a restricțiilor

Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că aceasta va fi efectuată în decurs de 48 ore (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de călătorie cu avionul) și a poliței de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual  tratament  pentru  Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina.

Ministerul  Afacerilor Externe și Integrării Europene are a activat un Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele  de  telefon0  80  090  990 – gratuit  de  la  telefonul  fix  din  orice  localitate  a Republicii Moldova sau din străinătate la: +373  22  788  722. 

Operatorii  au  program  de luni  până vineri, între  orele 08.00 –17.00 (ora  Republicii  Moldova). În  afara programului cu publicul,   cetățenii pot expedia mesaje prin email la: call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel.

Suplimentar la resursele MAEIE, ministerul le recomandă cetățenilor Republici Moldova care dispun de dubla cetățenie și a unui stat membru al UE, să consulte adițional și datele operative privind menținerea/ridicarea măsurilor restrictive la următoarea adresă: Re-Open (Platformă menținută de Uniunea Europeană): bit.ly/3eBoSIP

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0