Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fără precedent – 13 polițiști uciși într-o ambuscadă

© AP Photo / Marco UgarteSoldați, operațiunea după uciderea în ambuscadă a mai multor polițiști mexicani
Soldați, operațiunea după uciderea în ambuscadă a mai multor polițiști mexicani - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Abonare
Este unul dintre cele mai sângeroase atacuri din ultimii ani împotriva oamenilor legii - cel puțin 13 polițiști au fost uciși în Mexic de către o grupare de crimă organizată.

BUCUREȘTI, 19 mart – Sputnik. Cel puțin 13 polițiști au fost uciși de crima organizată din Mexic, în ceea ce se poate numi unul dintre cele mai sângeroase atacuri împotriva agenților din ultimele luni, transmite cotidianul El Pais.

Sursa citată arată că opt membri ai poliției de stat și cinci ai parchetului au fost atacați de un grup infracțional în Coatepec Harinas, în statul Mexic , lângă granița cu Guerrero, unul dintre cele mai violente state din țară.

© Screenshot / EDICIONES EL PAÍS S.L.Polițiști uciși într-o ambuscadă în Mexic
Fără precedent – 13 polițiști uciși într-o ambuscadă  - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Polițiști uciși într-o ambuscadă în Mexic

Într-o apariție comună, procurorul general, Alejandro Gómez, și secretarul de securitate, Rodrigo Martínez, au explicat că polițiștii „au desfășurat activități de patrulare în regiune tocmai pentru a combate grupurile infracționale care operează în zonă”.

Oficialii au indicat faptul că, în acest moment, forțe ale Armatei, Marinei și Gărzii Naționale se află în zonă pentru a găsi autorii.

”Condamnăm acest atac viclean și laș și ne asumăm angajamentul că nu va rămâne nepedepsit”, au declarat autoritățile, precizând că experții și procurorii lucrează la locul faptei pentru ridicarea cadavrelor.

El Pais notează că Mexicul a înregistrat nu mai puțin de 35.000 de crime anul trecut, cifre similare cu anul precedent.

”Țara trece printr-o criză de violență de neegalat de 15 ani, ca urmare a atacului statului împotriva grupurilor infracționale”, scrie El Pais. ”Fără a fi obișnuite, masacrele poliției precum cel din Coatepec au avut loc în ultimii ani în alte părți ale țării”.

Astfel, în octombrie 2019, de exemplu, infractorii au ucis 13 ofițeri de poliție federali în Aguililla, Michoacán, iar în aprilie 2015, un grup armat a măcelărit un convoi de poliție din Jalisco - 15 ofițeri au murit.

© AFP 2024 / CHANDAN KHANNAPolițiști uciși în Mexic într-o ambuscadă
Fără precedent – 13 polițiști uciși într-o ambuscadă  - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Polițiști uciși în Mexic într-o ambuscadă

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0