Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Curtea Constituțională: Decretul Maiei Sandu rămâne în vigoare

© Sputnik / Mihai CarausCurtea Constituțională
Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Abonare
Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra sesizării depuse de deputații PSRM cu privire la decretul Maiei Sandu de numire a lui Igor Grosu la funcția de premier.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Cererea de examinare a constituționalității decretului șefului statului a fost depusă de către deputații Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea. Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a decretului președintelui Republicii privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru. Magistrații au declarat totuși admisibilă sesizarea și au stabilit examinarea acesteia pentru 22 martie 2021, la ora 10:00. Înalta Curte va examina în fond sesizarea.

PSRM  - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Politică
Ar putea PSRM să voteze Guvernul Grosu: Ce spune Dodon
Pe 16 martie, președintele Maia Sandu l-a desemnat pe Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, după ce a luat act de decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura. Deputații socialiști au contestat pe 17 martie decretul prezidențial la Curtea Constituțională. Pe 18 martie, în ședința Parlamentului, PSRM a anunțat că a creat o majoritate parlamentară, inclusiv cu deputații din Partidul „Șor”, pentru a-l propune candidat la funcția de premier pe Vladimir Golovatiuc, recent numit ambasador în Federația Rusă.

Astăzi, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că în condițiile în care Curtea Constituțională va declara constituțional decretul prin care Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de premier, PSRM nu-l va vota.

"Eu cred că noi nu trebuie să votăm pentru Guvernul Grosu. Cred că așa vor alegătorii noștri. Dacă totuși va fi votat, va fi fără voturile PSRM. Eu nu cred că va avea zile multe, dar nici nu susțin ideea de a fi dat jos după câteva zile de la învestire", mai spune liderul PSRM. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0