Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune Denis Ulanov despre învinuirile aduse de Procuratură

© Sputnik / Miroslav RotariДенис Уланов Адвокат Илана Шора
Денис Уланов Адвокат Илана Шора - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Abonare
Acuzațiile Procuraturii Generale la adresa deputatului Denis Ulanov nu conțin nicio bază probatorie și reprezintă, de fapt, actele prezentate chiar de deputat în cadrul unor audieri unde a participat în calitate de martor. Acest lucru îl afirmă chiar Denis Ulanov.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Într-un briefing de presă, Denis Ulanov a calificat acuzațiile care i se aduc drept „justiție televizată”, cu implicarea aspectelor politice. El a amintit că, inițial, acuzații la adresa sa au apărut în presă în 2020. Imediat a transmis demersuri la Procuratură ca să fie audiat, să ofere informații, dar nu a primit niciun răspuns.

Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Ce interese servește procurorul general când cere ridicare imunității a doi deputați
El mai spune că a fost audiat într-un singur caz, ca martor, într-un dosar pe numele lui Veaceslav Platon. Mai exact, este vorba despre o tranzacție de vânzare-cumpărare dintre clientul său, el atunci fiind avocatul lui Ilan Șor, și firme afiliate lui Platon.

Denis Ulanov a prezentat toate actele necesare, iar acum, acuzațiile la adresa sa se bazează pe actele pe care el le-a prezentat în calitate de avocat.

„Ceea ce se întâmplă în prezent nu are nicio calificare juridică. Doar politică”, a declarat Denis Ulanov.

Deputatul a mai menționat că acuzațiile la adresa lui nu sunt deloc întâmplătoare, având în vedere că joi a fost creată o majoritate parlamentară formată din 53 de deputați care să voteze pentru un nou Guvern. „Se încearcă reținerea a doi dintre deputați, alții sunt bolnavi. Astfel, se creează impresia că se încearcă să fie împiedicate anumite voturi în Parlament”, a spus Ulanov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0