Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova, despre decizia Londrei de a crește potențialul nuclear

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России  М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Abonare
”Este trist cu Marea Britanie. Problema ambițiilor imperiale nu a dispărut. Există ambiții, dar nu au nicio bază. Mai mult, baza, din păcate, este putredă și putredă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 18 mart - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a văzut ambiții imperiale în planurile Marii Britanii de a dezvolta arme strategice.

Relations between Russia and the EU have deteriorated with the escalation of the Ukrainian crisis, as western governments imposed economic sanctions on Russia, accusing Moscow of aiding independence supporters in eastern regions of the country. - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Rusia și Uniunea Europeană: Sfârșitul relațiilor?
"În general, totul este trist cu Marea Britanie. Problema ambițiilor imperiale nu a dispărut. Există ambiții, dar nu există nicio bază. Mai mult, baza, din păcate, este găunoasă și putredă", a spus Zaharova în emisie al postului de radio Vesti FM.

Guvernul britanic a publicat marți strategia de apărare și de politică externă în care a anunțat o creștere fără precedent a cheltuielilor de apărare și intenționează să mărească numărul de focoase nucleare la 260. În același timp, în anii 2010, autoritățile au promis să reducă arsenalul de la 225 la cel puțin 180 de unități.

Anterior, șeful adjunct al departamentului, Alexander Grushko, a declarat pentru RIA Novosti că planurile Marii Britanii reprezintă un pas către subminarea stabilității strategice; pare „foarte ciudat” pe fondul acordului dintre Rusia și Statele Unite pentru extinderea reducerii strategice a armelor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0