Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va participa sau nu Maia Sandu la consultările lansate de majoritatea parlamentară

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Abonare
Președintele țării, Maia Sandu, a fost invitată la ora 12:00, la consultările programate de către majoritatea parlamentară constituită astăzi în Parlament.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Noua majoritate parlamentară a invitat președintele Maia Sandu la consultările programate pentru ora 12:00, pentru a discutat inclusiv despre candidatul înaintat la funcția de premier Vladimir Golovatiuc.

Владимир Головатюк - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Politică
Vladimir Golovatiuc este candidatul majorității la funcția de premier
Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a rugat secretariatul să-l anunțe pe șeful statului, iar Maia Sandu să aleagă unde anume să aibă loc consultările - fie la Președinție, fie la Parlament. Deocamdată, nu este clar dacă Sandu a acceptat această invitație. Contactat de Spuntik Moldova, purtătorul de cuvânt al președintelui, Sorina Ștefârța, a declarat că Președinția urmează să anunțe decizia care va fi luată de șeful statului.

"Încă nu a fost luată o decizie oficială de către președintele țării, urmează să fim informați și vom comunica public", a declarat Sorina Ștefârța.

În același timp, în presă a apărut informația că surse din cadrul instituției prezidențiale ar fi declarat că Maia Sandu nu va participa la aceste consultări, precizări care nu au fost comentate de către purtătorul de cuvânt al președintelui, Sorina Ștefârța. 

Amintim că, miercuri, deputatul socialist Vlad Batrîncea a declarat în cadrul unui briefing că majoritatea parlamentară intenționează să înainteze propriul candidat la funcția de premier. Astăzi au făcut public numele candidatului. Este vorba despre actualul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0