Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

 „Pro Moldova” l-ar putea vota pe Igor Grosu: Explicația lui Andrian Candu

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду  - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Abonare
Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, a spus că deputații din formațiunea sa ar fi dispuși să-l voteze pe Igor Grosu pentru funcția de prim-ministru, pentru că alegerile parlamentare anticipate nu trebuie desfășurate într-o perioadă de criză pandemică.

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Deputatul Andrian Candu, președintele „Pro Moldova”, a declarat miercuri, 17 martie, că parlamentarii din formațiunea sa (7 mandate, în total) ar fi dispuși, în principiu, să susțină candidatura lui Igor Grosu (PAS) la funcția de prim-ministru.

PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Politică
PSRM vrea să înainteze propriul candidat la funcția de premier: Cine este el

„Țara trebuie guvernată”, a argumentat Andrian Candu într-o declarație video transmisă live pe Facebook.

Decizia finală în privința faptului dacă-l vor vota pe Igor Grosu deputații din „Pro Moldova” o vor lua după ce acesta își va prezenta echipa și programul de guvernare. 

Candu a apreciat că viitorul guvern ar trebui să fie constituit din membri „cât mai puțin afiliați politic” și pentru o perioadă de vreo jumătate de an.  

În opinia lui Andrian Candu, în situația actuală, chiar dacă ulterior vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate, este absolut necesară instalarea unui guvern anticriză, care să gestioneze eficient problemele din economie și provocările pandemiei COVID-19.

Liderul „Pro Moldova” a spus că nu pot fi organizate o campanie electorală și alegeri parlamentare anticipate într-o perioadă în care incidența COVID-19 este sporită, iar alegătorii ar risca să meargă din secțiile de vot direct la secțiile de „Terapie intensivă” din spitale.

Deputații socialiști (PSRM) au anunțat că vor contesta la Curtea Constituțională decretul Maiei Sandu de desemnare a liderului PAS Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de premier. PSRM a anunțat că vrea să înainteze un candidat propriu la funcția de premier. 

Președintele Maia Sandu l-a desemnat pe deputatul Igor Grosu (liderul PAS) la funcția de premier pe 16 martie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0