Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasada Rusiei a răspuns acuzațiilor SUA privind "implicarea" în alegeri

CC BY-SA 2.5 / Asiir / Russian Embassy USЗдание Посольства России в США
Здание Посольства России в США - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Abonare
Acuzațiile agenției de informații americane la adresa Rusiei privind interferența în alegerile prezidențiale din SUA sunt nefondate, a declarat ambasada Federației Ruse de la Washington.

Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Americanii ne arată cine sunt adevărații stăpâni ai Moldovei
CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Într-un raport de informații declasificat marți, se afirmă că Rusia a încercat să împiedice victoria lui Joe Biden și să contribuie la realegerea lui Donald Trump, precum și să "semene zâzanie" în societatea americană. În plus, Iranul, "Hezbollah" și Cuba au fost numiți printre cei care ar fi vrut să influențeze votarea. Documentul anunță, de asemenea, noi sancțiuni împotriva Moscovei.

După cum a menționat misiunea diplomatică, care este citată de RIA Novosti, concluziile raportului potrivit cărora Rusia a efectuat "operațiuni de influență" în Statele Unite "sunt confirmate doar de încrederea serviciilor de informații în corectitudinea lor".

"Nu sunt furnizate fapte sau dovezi concrete ale unor astfel de declarații", a spus ambasada rusă într-o publicație pe Facebook.

Президент США Джо Байден - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2021
Biden a extins sancțiunile împotriva Iranului
Diplomații au subliniat că noile acuzații din partea Statelor Unite nu contribuie la normalizarea relațiilor bilaterale și nu corespund "dialogului la nivel de experți egal și reciproc-respectuos", propus de Rusia "pentru a găsi soluții la cele mai presante probleme".

Purtătoarea de cuvânt al președintelui SUA, Jen Psaki, nu a spus când ar putea fi introduse noile sancțiuni împotriva Rusiei. Potrivit CNN, Casa Albă ar putea face un astfel de pas deja săptămâna viitoare.

Alegerile prezidențiale din SUA au avut loc pe 3 noiembrie. Ele au fost câștigate de democratul Joe Biden, care a obținut 306 voturi electorale împotriva a 232 a republicanului Trump. Acesta din urmă și-a acuzat de mai multe ori rivalii că încearcă să "fure alegerile". Avocatul președintelui, Rudy Giuliani, a menționat că neregulile în timpul procesului de votare au fost sistemice.

Nu este prima dată când Statele Unite acuză Rusia de "interferență" în alegerile americane. Aceasta din urmă a negat în mod repetat aceste acuzații în trecut.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0