Vremea în Moldova: Două Coduri Galbene anunță probleme – prognoza meteo

© Sputnik / Mihai CarausДождь зимой
Дождь зимой - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Două avertizări meteo Cod Galben intră în vigoare pe 16 martie: de „Condiții complicate ale vremii” și de „Formare a scurgerilor intensive pe pante”. După ploi, pe unele râuri mici și în locurile joase vor fi scurgeri intensive pe pante, cu risc de inundații locale.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Vremea va fi posomorâtă și rece, cu ploi și chiar lapoviță în ziua de marți, 16 martie. Precipitațiile vor fi mai abundente în partea de nord a țării.

Pentru raioanele de nord au fost anunțate maxime de cel mult +5..+8 grade Celsius la orele prânzului. În regiunea de centru se vor înregistra +6..+9 grade, iar în sud vor fi +7..+10 grade.

Cerul va fi acoperit de nori. Presiunea atmosferică va fi scăzută. Vântul va sufla din nord-est, cu o viteză de 3-8 metri pe secundă.

© Screenshot / Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo
Vremea în Moldova: Două Coduri Galbene anunță probleme – prognoza meteo - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Prognoza meteo

Meteorologii au instituit două Coduri Galbene  - de „Condiții complicate ale vremii, valabil pe 16-18 martie, și de „Formare a scurgerilor intensive pe pante”, pentru zilele de 16 și 17 martie. 

Фламинго неожиданно прилетели на зимнее озеро в Казахстане - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Video
Flamingo roz: Păsările s-au așezat în mod neașteptat pe un lac

Din cauza pătrunderii unui ciclon sudic pe teritoriul țării noastre, meteorologii prevăd precipitații predominant sub formă de ploaie, treptat cu transformare în lapoviță.

Pe arii extinse, precipitațiile vor fi puternice, de până la 15-49 de litri pe metrul pătrat. Pe 17 și 18 martie, izolat, se vor produce depuneri de lapoviță.

Temporar, viteza vântului se va intensifica până la 15-20 de metri pe secundă.

Codul Galben de „Formare a scurgerilor intensive pe pante” a fost emis ca urmare logică a avertizării meteo cu privire la căderea precipitațiilor puternice pe arii extinse. Centrul Hidrologic avertizează că, izolat, pe unele râuri mici și în locurile joase vor fi scurgeri intensive pe pante, cu risc de inundații locale. 

Aglomerare de rațe mari și o lebădă de iarnă în spate pe Lacul Beleu. - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2021
Societate
Foto: Uimitor! Iată ce păsări rare iernează acum în Moldova

Administrația Publică Locală, agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenţie la starea barajelor, podurilor căilor de evacuare a apei.

Administrația Publică Locală și agenţii economici în subordinea cărora se află lacuri de acumulare sunt avertizați să atragă atenţie la starea barajelor, podurilor, și căilor de evacuare a apei.

Miercuri, 17 martie, vremea se va răci cu vreo 3 grade, comparativ cu ziua de marți. Mai ales în nord sunt așteptate lapoviță și ninsori. În raioanele de centru sunt posibile ploi puternice, iar pentru sud sunt prognozate precipitații ceva mai slabe. 

Joi, 18 martie, sunt posibile ninsori în toate regiunile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0