Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce dorește PAS – declarație după consultările cu Maia Sandu

© Photo : Miroslav RotariDan Perciun
Dan Perciun - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Partidul Acțiune și Solidaritate pledează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate și nu a făcut propuneri referitoare la instalarea unui nou guvern la consultările cu Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) dorește în continuare alegeri parlamentare anticipate, a declarat deputatul Igor Grosu, președintele PAS, după consultările avute de parlamentarii PAS marți, 16 martie, cu președintele Maia Sandu.

Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Politică
Deputații PPDA, după consultările cu Sandu: Am propus un Guvern condus de Platforma DA

„Sunt două lucruri: convenim asupra alegerilor parlamentare anticipate și – prioritatea „zero” -  vedem cum putem ajuta Guvernul actual în combaterea pandemiei”, a apreciat Igor Grosu.

Potrivit lui Igor Grosu, PAS va continua discuțiile pe tema anticipatelor „pe platforma parlamentară” și consideră că alegerile ar trebui organizate la vară, pentru că atunci riscul răspândirii COVID-19 va fi mai mic.

Deputatul PAS a declarat că formațiunea sa nu a avansat o propunere alternativă de nou guvern la discuția cu Maia Sandu.

La această oră, Maia Sandu poartă consultări cu deputații din Partidul Socialiștilor (PSRM).

Pe parcursul zilei, Maia Sandu, a avut discuții cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare. În principal, deputații din toate formațiunile au subliniat că ar fi rațional ca alegerile parlamentare anticipate să fie desfășurate după depășirea actualei crize pandemice.

Deputații din Partidul Democrat (PDM) au optat pentru formarea unui guvern „de compromis” de către patru partide - PSRM, PAS, PDM și Platforma DA - , care să gestioneze eficient situația epidemică, iar alegerile parlamentare anticipate să fie organizate după depășirea crizei pandemice. Liderul PDM, Pavel Filip, s-a referit la modul în care se poate ajunge la anticipate: „Parlamentul nu se întrunește timp de trei luni, oferind posibilitatea constituțională de dizolvare a Parlamentului”.

Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Politică
Maia Sandu, la consultări cu fracțiunile parlamentare

Deputații din Partidul „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu, s-au pronunțat la consultările cu Maia Sandu pentru formarea unui guvern apolitic anticriză, susținut de o majoritate parlamentară largă. Ulterior, în opinia lui Candu, ar putea fi purtate discuții despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Deputații din Partidul „Șor” au spus că susțin în continuare candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier și propun ca alegerile parlamentare anticipate să fie organizate după depășirea crizei pandemice.

Platforma DA a reiterat că este gata să-și asume formarea și instalarea unui guvern, dar din care să facă parte și reprezentanți ai altor partide. Un asemenea guvern poate avea un mandat scurt și să se concentreze pe depășirea crizei pandemice și economice, a spus deputatul Alexandru Slusari, liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0