Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Orașul Soroca și alte peste 20 de localități din raion, sub Cod Roșu de COVID-19

© Sputnik / Tatiana CebotariSoroca. Carantină
Soroca. Carantină - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Situație critică și în raionul Soroca din cauza pandemiei provocate de infecția COVID-19. Autoritățile locale au instituit Cod Roșu și Cod Portocaliu de alertă în mai multe localități.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Reprezentanții Comisiei extraordinare de Sănătate Publică a raionului Soroca au analizat situația epidemiologică privind infecția COVID-19 și au instituit Cod Roșu în orașul Soroca și alte peste 20 de localități din raion. 

În aceste condiții, Comisia a stabilit mai multe restricții menite să reducă nivelului de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Printre măsurile impuse se numără restricționarea deplasării populației și izolarea la domiciliu și interzicerea adunărilor în masă, inclusiv de natură culturală, artistică, sportivă sau de divertisment.

Potrivit datelor Comisiei extraordinare de Sănătate Publică Soroca, în prezent în raion sunt 96 de cazuri active de infectare cu coronavirus, printre care 48 în orașul Soroca și alte 49 în 27 de localități cu focare multiple, cum ar fi Rudi, Cosăuți, Voloave și Nimereuca. În total, de la începutul pandemiei, la Soroca s-au înregistrat 2 366 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 2 063 de persoane s-au vindecat, iar 64 au decedat. 

Anterior, astfel de măsuri au fost impuse în raioanele Cimișlia, Drochia, Hâncești, Ocnița și Rezina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0