Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kremlinul a răspuns la declarația liderilor occidentali despre ”pericolul rusesc”

© Sputnik / Nataliya Seliverstova / Accesați arhiva multimediaЗдание Министерства иностранных дел РФ и Водовзводная башня Московского Кремля
Здание Министерства иностранных дел РФ и Водовзводная башня Московского Кремля - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Rusia nu a fost și nu este adversarul nimănui, ea nu reprezintă o amenințare pentru nimeni, a declarat reprezentantul oficial al Kremlinului.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a comentat noua strategie de apărare și politică externă a Marii Britanii în care, potrivit presei, Rusia este enumerată printre principalele amenințări.

”Evident, o astfel de atitudine de confruntare nu poate provoca într-adevăr decât regret și chiar îngrijorare”, a spus Peskov.

Potrivit lui, această abordare nu are nicio legătură cu starea reală de lucruri.

Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Сочи  - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Rusia
Kremlinul, despre noile sancțiuni UE și SUA împotriva Rusiei

”Rusia nu a fost și nu este adversarul nimănui, nu reprezintă o amenințare pentru nimeni. Dimpotrivă, așa cum a spus în repetate rânduri președintele Putin, susținem normalizarea și dezvoltarea relațiilor bune și reciproc avantajoase cu toate țările, ne dorim relații bune", a conchis reprezentantul Kremlinului.

Într-un articol din Sunday Times se spune că premierul britanic Boris Johnson va prezenta săptămâna aceasta o analiză complexă a chestiunilor de securitate, apărare și politică externă. În document, Rusia este numită „cea mai mare amenințare” la scară națională. Acest lucru ar fi cauzat de „frecvente incursiuni agresive” în spațiul aerian britanic și voință, atribuită Moscovei, de a „ucide disidenții” pe teritoriul Regatului Unit.

La începutul lunii martie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că relațiile dintre cele două țări se află în punctul de ”îngheț”. El a reamintit că, pe parcursul ultimilor ani, Londra menține un curs anti-rusesc de sporire a presiunii sancțiunilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0