Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Suedia a admis posibilitatea utilizării vaccinului ”Sputnik V”

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaШприцы на фоне логотипа "Спутник V".
Шприцы на фоне логотипа Спутник V. - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Abonare
Vaccinul rusesc ”Sputnik V” ar putea suplimenta planul actual de vaccinare al Suediei, spun autoritățile.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Suedia ar putea primi deja în iunie vaccinul rusesc ”Sputnik V”, i-a comunicat publicației Aftonblade coordonatorul suedez pentru vaccinare Richard Bergström, menționând eficiența ridicată a acestuia, informează RIA Novosti.

"Este posibil ca cei care vor fi vaccinați ultimii să primească acest vaccin", a declarat el. Potrivit coordonatorului, ”Sputnik V” ar putea veni în completarea actualului plan de vaccinare.

"Utilizarea vaccinului pare promițătoare, deoarece eficiența lui este estimată la aproximativ 93%", a adăugat el. Bergström a menționat de asemenea că a negociat deja condițiile de furnizare a acestui vaccin. Deocamdată  nu se știe dacă acordul va fi încheiat de UE sau de țări aparte.

Медсестра с вакциной AstraZeneca в Сеуле  - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Societate
Strategia de vaccinare în UE este greșită – oficial european
Agenția Medicală Europeană  a început testarea vaccinului rusesc  pe 4 martie, după cum a fost anunțat anterior. O sursă familiarizată cu procesul a declarat că o decizie privind aprobarea sa finală ar putea fi luată în luna mai.

Ministerul rus al Sănătății a înregistrat ”Sputnik V” în august 2020. Acest medicament a devenit primul vaccin aprobat oficial împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 din lume. El este dezvoltat pe platforma studiată și verificată a vectorilor adenovirali umani.

Atașați militari din 50 de țări s-au vaccinat cu ”Sputnik V”>>>

Dezvoltatorii au publicat în revista științifică Lancet rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice „Sputnik V”, care au confirmat eficacitatea vaccinului. Creatorii medicamentului au arătat că el oferă o protecție completă împotriva cazurilor severe de COVID-19 – eficiența vaccinului este de 91,6%

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0