Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

PSRM nu susține instituirea unui lockdown: Ce propun socialiștii

© Sputnik / Mihai CarausPSRM
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Abonare
Partidul Socialiștilor din Republic Moldova declară că este inadmisibilă blocarea tuturor proceselor economice și instituționale, așa cum recomandă președintele Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova reiterează inadmisibilitatea blocării proceselor economice și instituționale prin instituirea unui lockdown în contextul pandemiei COVID-19. După ședința săptămânală de planificare a socialiștilor, președintele partidului, Igor Dodon a scris pe pagina sa de Telegram că „instituirea unui lockdown total cu blocarea tuturor activităților economice, închiderea piețelor și centrelor comerciale, ar conduce la consecințe și mai grave sociale și economice, mai ales în preajma campaniei agricole de primăvară”.

Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Societate
Poate sau nu Guvernul interimar cere stare de urgență: Ce spune Legea

Dodon spune că este absolut necesar să fie elaborat un plan de acțiuni concrete care vor duce la ameliorarea situației din țară și evitarea unui haos pe plan social și economic. De asemenea, PSRM anunță că va continua eforturile în vederea formării unui guvern funcțional, care să poată cu adevărat stabiliza și scoate din criză țara, să asigure vaccinarea cât mai completă și rapidă a cetățenilor.

Totodată, fostul președinte al țării informează că PSRM va propune Parlamentului un proiect de Lege cu privire la trecerea la cea de-a treia etapă de majorare a salariilor pentru cadrele medicale, cu 40 la sută. De precizat, la 1 septembrie 2020, salariile lucrătorilor medicali au crescut cu 30% și cu încă 30% la 1 ianuarie 2021.

Lockdown sau ba: Ce spun Greceanîi și Ciocoi>>>

Amintim că Maia Sandu i-a recomandat Guvernului să ceară Parlamentului instituirea stării excepționale pentru o perioadă de două săptămâni. Totodată, Legea Guvernului din 7 iulie 2017 spune că Guvernul al cărui mandat a încetat nu este în drept să încheie contracte și să-și asume angajamente pentru o perioadă nedeterminată sau pentru o perioadă ce depășește un an ori a căror valoare este disproporționată în raport cu cheltuielile necesare pentru administrarea treburilor publice curente sau pentru gestionarea unor situații de urgență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0