Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fiscul a început să anuleze sumele plătite în exces

© Sputnik / Miroslav RotariServiciul Fiscal de Stat
Serviciul Fiscal de Stat - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat a inițiat procedura de anulare a sumelor plătite în plus cu termenul de prescripție expirat.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat din Moldova a inițiat o procedură de eliminare a sumelor plătite în plus, a căror termen de prescripție a expirat.

"Potrivit codului fiscal, contribuabilii sunt în drept să solicite compensarea ori restituirea sumelor plătite în plus sau a sumelor care, conform legislației fiscale, urmează a fi restituite, prin depunerea cererii respective în termen de 6 ani din data efectuării sau apariției lor. Sumele plătite în plus şi sumele care urmează a fi restituite, care nu au fost solicitate în termenul nominalizat, urmează a fi anulate", se arată în comunicatul Serviciului Fiscal. 

În acest context, autoritatea fiscală le recomandă contribuabililor să monitorizeze situația fiscală sau să se adreseze, după caz, la subdiviziunea Serviciului Fiscal de Stat, în raza domiciliului, pentru a obține informații relevante pentru a solicita în termenul legal compensarea ori restituirea banilor. 

Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2020
Fisc: Iată cine nu mai are dreptul la scutirea personală de 24000 de lei
Serviciul Fiscal de Stat reiterează deschiderea în raport cu orice contribuabil pentru soluționarea tuturor dificultăților și disponibilitatea de a oferi suportul necesar în acest sens.

De menționat că persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător au obligația de a depune declarația cu privire la impozitul pe venit pentru anul trecut până la 25 martie 2021. În același timp, persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător au obligația să depună declarația cu privire la impozitul pe venit până la 30 aprilie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0