Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Slusari are mai multe nedumeriri în legătură cu recomandările Maiei Sandu

© Sputnik / Mihai CarausПротест в Кишиневе 6 декабря
Протест в Кишиневе 6 декабря - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2021
Abonare
Președintele fracțiunii parlamentare Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari este nedumerit de intenția președintelui țării de a reveni la starea de urgență.

CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. Un lockdown total de minim două săptămâni și revenirea din acesta ar costa bugetul statului aproximativ șase miliarde de lei. Precizarea a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook. 

„E nevoie de achitat populației și businessului compensații. Economiile cetățenilor și ale businessului după primul an de pandemie sunt epuizate. Evident, e nevoie de atragere a asistenței financiare externe și de rectificări semnificative ale bugetului”, scrie Alexandru Slusari.

Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2021
Politică
Chicu despre recomandările Maiei Sandu: Nimeni nu vrea să-și asume nimic

El este de părere că doar un guvern plenipotențiar ar putea gestiona criza pandemică și economică fără precedent. Slusari amintește că în perioada stării de urgență Parlamentul nu poate fi dizolvat.

„Deci alegerile anticipate oricum se amână în contextul situației pandemice și a necesității vaccinării masive a populației. Atunci eu nu înțeleg de ce criza pandemică fără precedent trebuie să fie administrată de un guvern interimar răsuflat și de ce acesta împreună cu Parlamentul urmează să fie impuși să încalce Constituția în privința gestionării finanțelor publice și a semnării tratatelor internaționale. De dragul conjuncturii politice țara este împinsă pe o cale foarte-foarte periculoasă”, mai scrie Slusari.

Acesta reiterează apelul fracțiunii către președintele țării de a propune candidatul PPDA la funcția de prim-ministru. Pe 23 martie expiră termenul de instalare a unui nou guvern.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0