Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a reacționat la propunerea Maiei Sandu privind instituirea stării de urgență

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2021
Abonare
Fostul președinte al țării Igor Dodon este de părere că în situația creată nu interdicțiile drastice sunt soluția, ci accesul cât mairapid al populației la vaccinare.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Fostul șef al statului, liderul PSRM Igor Dodon, a venit cu  o reacție după ce președintele Maia Sandu a anunțat, în urma ședinței de iei a Consiliului Suprem de Securitate, că a propus instituirea stării excepționale pentru cel puțin două săptămâni.

”Decât să fie introdus un lockdown total și să fie ucis businessul care și așa abia supraviețuiește în condiții de criză și instabilitate politică, mai bine ar fi asigurat în regim de urgență accesul populației la vaccinuri de calitate, iar Parlamentul și Guvernul anume de asta se ocupă în ultimele săptămâni”, a scris Igor Dodon pe Telegram.

În această ordine de idei, liderul socialist a vorbit despre calitățile vaccinului rusesc ”Sputnik V”, acțiunea căruia poate dura pe parcursul a doi ani, după cum a explicat anterior directorul Centrului Gamalei, Aleksandr Ghințburg. Iar vaccinul se află pe prima poziție în ceea ce ține de calitate, printre toate vaccinurile din lume împotriva coronavirusului care au fost puse în circuitul de masă.

Ситуация в Греции в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2021
Republica Moldova
Nemerenco vrea lockdown, dar ce spune expertul economic Veaceslav Ioniță

Potrivit lui Ghințburg, către luna noiembrie curent, populația Rusiei va fi vaccinată în proporție de 70 la sută.

Amintim că președintele Maia Sandu a propus aseară impunerea stării excepționale pentru cel puțin două săptămâni. Recomandarea a venit după ședința de sâmbătă a Consiliului Suprem de Securitate.

Dodon: Echipa lui Sandu a făcut presiune să nu fie înregistrat vaccinul „Sputnik V”>>>

„Poziția Președinției și a majorității membrilor Consiliului Suprem de Securitate este să recomande instituirea stării de urgență pentru două săptămâni”, a declarat Maia Sandu. 

Șeful statului a mai spune că i s-a recomandat Guvernului ca în termen de trei zile să elaboreze lista restricțiilor impuse în contextul stării de urgență, activitățile și categoriile de cetățeni care vor cădea sub incidența acestor restricții și compensațiile pe care le vor primi din partea statului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0