Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Volodin: Rusia devine tot mai independentă față de dolar

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры США
Денежные купюры США - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Abonare
Economia rusă devine tot mai independentă față de dolar, ponderea plăților în monedele naționale în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice a ajuns la 74 la sută.

CHIȘINĂU, 11 mar – Sputnik. Rusia depășește treptat dependența de dolar, le-a declarat jurnaliștilor președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin.

“Spre exemplu, în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice plățile efectuate în monedele naționale au crescut până la 74 la sută. Sporim sistematic comerțul în monede naționale cu China, Turcia”, a subliniat el.

Președintele camerei inferioare a legislativului a reamintit că, la sfârșitul lunii februarie, Rusia a schimbat structura valutară a mijloacelor Fondului Bunăstării Naționale, incluzând în aceasta yenul japonez și yuanul chinez. Totodată, subliniază Volodin, cota dolarului SUA și euro a scăzut de la 45 la sută, până la 35 la sută, cota lirei sterline a rămas la un nivel de zece la sută.

Доллары - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2020
Măsuri excepționale: Rusia și China au întors spatele dolarului

Anterior, președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a declarat într-un  interviu oferit pentru RIA Novosti că dolarul american va rămâne în circulație în Rusia, însă dependența economiei naționale de acesta trebuie diminuată.

Președintele Consiliului Federației a reamintit că rezervele de aur depind deja într-o măsură mai mică de dolar, dar există și alte rezultate semnificative: în ultimii zece ani investițiile Moscovei în datoria de stat a Statelor Unite s-au redus de 30 de ori.

Într-un interviu oferit agenției Bloomberg, viceministrul rus de Externe Serghei Reabkov a declarat că Rusia trebuie să reducă rolul dolarului în orice fel de  operațiuni, eliminând “dependența de această sursă toxică de acțiuni ostile permanente”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0