Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kremlinul a comentat afirmațiile lui Zelenski despre o întâlnire cu privire la Donbas

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaЗдание Министерства иностранных дел РФ и Большой Кремлевский дворец.
Здание Министерства иностранных дел РФ и  Большой Кремлевский дворец. - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Abonare
Reprezentantul oficial al Kremlinului a menționat că nu sunt planificate deocamdată niciun fel de vizite sau contacte bilaterale între președinții Rusiei și Ucrainei, și nici convorbiri telefonice.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Moscova nu a fost informată în privința unor anumite inițiative cu privire la întâlnirea președinților Rusiei și Ucrainei, a comunicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Anterior, liderul ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că, dacă întâlnirea în „formatul Normand” nu va avea loc, el va găsi posibilitatea să se întâlnească separat cu fiecare lider.

"Noi am auzit în repetate rânduri declarațiile președintelui despre dorința sa de a-i întruni cât mai curând posibil pe cei patru lideri din cadrul „formatul Normand. Și acest lucru este discutat în permanență la reuniunile ministeriale și la reuniunile consilierilor prezidențiali. Iar în ceea ce privește o vizită concretă sau contacte bilaterale – nu am primit niciun fel de inițiative concrete prin intermediul canalelor diplomatice ”, le-a spus Peskov jurnaliștilor.

El a adăugat că nu sunt planificate nici convorbiri telefonice între cei doi lideri. Totodată, reprezentantul Kremlinului a subliniat că, în caz de necesitate, ele pot fi coordonate destul de operativ.

Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Сочи  - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Rusia
Kremlinul, despre noile sancțiuni UE și SUA împotriva Rusiei

Peskov a menționat de asemenea că Kremlin nu a văzut niciun plan nou de reglementare a situației din Donbass, despre care a anunțat anterior șeful administrației președintelui ucrainean Andrei Ermak.

Ermak a declarat anterior că Ucraina a finalizat planul de soluționare pașnică a conflictului din Donbass, propus de Franța și Germania, iar acum documentul așteaptă aprobarea Rusiei.

Premierului Slovaciei a glumit, iar ucrainenii s-au supărat – iată de ce>>>

Conflictul din Donbass durează deja de șapte ani și a făcut aproximativ 13 mii de victime. Reglementarea este discutată în cadrul reuniunilor grupului de contact la Minsk. Părțile au adoptat mai multe documente menite să soluționeze conflictul, dar focurile de armă continuă.

Din februarie, situația a început să se deterioreze: a fost comis un atentat la viață a comandantului batalionului Miliției Populară a RPD, forțele ucrainene au tras din aruncătoare de mină la Gorlovka și la periferia Donețkului, luptele s-au intensificat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0