Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președinții de raioane pun presiune pe Maia Sandu: Să respecte Constituția

© Photo : Miroslav RotariЦеремония инаугурации президента Майи Санду
Церемония инаугурации президента Майи Санду  - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Abonare
Președinții mai multor raioane din țară îi cer Maiei Sandu să respecte hotărârile Curții Constituționale.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Peste 20 de președinți de raioane au semnat un apel adresat președintelui Republicii Moldova prin care solicită inițierea de urgență a discuțiilor cu fracțiunile parlamentare în vederea depășirii crizei politice și constituționale. 

„Oamenii așteaptă soluții de la clasa politică, de la șeful statului și ca Maia Sandu să respecte hotărârile Curții Constituționale și prevederile Legii Supreme”, este precizat în apelul președinților de raioane. 

În apelul semnat de 21 de președinți de raioanele din toate zonele Republicii Moldova este menționat că oamenii au alte priorități în acest moment, iar dialogul între președinte și Parlament este cheia succesului pentru oprirea pandemiei și restabilirea economică a țării. 

Apelul adresat președintelui Republicii Moldova vine în contextul situației epidemiologice care devine tot mai alarmantă.

Potrivit președinților de raioane, din cauza că spitalele raionale sunt supraîncărcate cu bolnavi de COVID-19, pacienții care suferă de alte boli nu primesc suficientă atenție din partea medicilor. Mai mult, ei sunt îngrijorați de numărul mare de decese din cauza altor maladii, care survin din cauza că oamenii nu au putut să ajungă la spital. Deocamdată, Președinția nu a venit cu o reacție la acest apel. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0