Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă Cod Roșu - Lockdown în Cimișlia

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Abonare
În raionul Cimișlia a fost instituit Cod Roșu de alertă în contextul epidemiei coronavirusului. Comisia teritorială de Sănătate Publică a decis să instituie lockdown.

CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Primul raion din Republica Moldova a instituit lockdown din cauza răspândirii infecției COVID-19 și menținerii numărului mare de cazuri noi de infectare.

PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Politică
Socialiștii mai așteaptă până joi - după care iată ce urmează
Prin decizia nr.10 din 9 martie, Comisia Teritorială de Sănătate Publică Cimișlia decide menținerea în teritoriul raionului a nivelului de alertă COD ROȘU. Astfel, deplasarea populației va fi restricționată și se impune izolarea la domiciliu.

Totodată, se interzic adunările în masă, inclusiv de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment. În această perioadă nu se vor mai presta servicii, cu excepția celor vitale. La fel, sunt interzise vizitele neesențiale la unitățile de interes public cum ar fi bancă, poștă, etc. Nici serviciile medicale nu sunt permise în perioada lockdown-ului, cu excepția celor esențiale. Instruirea se va face de la distanță.

Comisia teritoriale dispune Inspectoratului de Poliție, Centrului de Sănătate Publică să intensifice verificarea și supravegherea respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire şi control al infecției COVID-19.

Potrivit informațiilor Comisiei Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică Cimișlia, s-a constatat o tendință a majorării cazurilor de COVID-19. În luna februarie, în 28 de zile, a fost înregistrat un număr anti-record cu 421 cazuri de infecție. Iar în luna curentă, doar în primele 8 zile au fost confirmate 121 de cazuri de infecție cu coronavirus de tip nou.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0