Decis: Vom putea cumpăra valori mobiliare direct de la stat

© Sputnik / Мирослав РотарьНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cetățenii moldoveni vor putea cumpăra și vinde în mod direct valori mobiliare de stat și alte instrumente financiare. Depozitarul Central Unic al Valorilor Mobiliare va crea o platformă online care va facilita acest proces.

Purtarea măștilor în locurile publice deschise din Chișinău: Unii  poartă, alții nu - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
De ce moldovenii nu mai au încredere unii în alții – opinie
CHIȘINĂU, 10 mart – Sputnik. Depozitarul Central Unic al Valorilor Mobiliare (DCU) a inițiat consultări publice referitoare la crearea unei platforme electronice pentru investitorii în instrumente financiare. Platforma va permite efectuarea on-line a operațiunilor cu valori mobiliare de stat, dar și cu alte instrumente financiare.

Conceptul platformei a fost elaborat în cadrul Proiectului USAID „Transparența Sectorului Financiar în Moldova” (FSTA) și se înscrie în șirul de măsuri sprijinite de FSTA pentru dezvoltarea pieței financiare din țara noastră.

Platforma va facilita vânzarea directă a valorilor mobiliare de stat unui cerc larg de investitori retail individuali, care vor putea achiziționa și vinde instrumente financiare, la un cost redus și în condiții de siguranță.

Alexandru Gâscă  - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2021
Ce i-a făcut poliția bărbatului care a provocat scandalul din supermarket
Documentul descrie arealul de aplicare și utilizare a platformei, funcționalitățile prevăzute, responsabilitățile și rolurile părților implicate, dar și perspectivele de dezvoltare a acestui segment al pieței financiare.

Conceptul este destinat autorităților publice de profil, băncilor, brokerilor și potențialilor investitori. Persoanele interesate sunt rugate să expediez sugestiile și comentariile pe marginea conceptului pe adresa Depozitarului central unic al valorilor mobiliare.

DCU a fost constituit de Banca Națională a Moldovei, în cadrul programului cu Fondul Monetar Internațional cu sprijinul acordat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și reprezintă una din reformele-cheie ale pieței financiare din Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0