Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Un număr mare de infectări și record la decese

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Abonare
Ministerul Sănătății a prezentat datele cu privire la evoluția coronavirusului în Republica Moldova. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1 753 de cazuri de infecție cu COVID-19. La fel, 33 de oameni au pierdut lupta cu coronavirusul.

CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că 1 753 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.

Carantină în satul Cuhnești din raionul Glodeni - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Societate
Ultima oră: Raionul Hâncești sub Cod Roșu de COVID-19
În total, de la începutul pandemiei au fost efectuate 753 459 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 198 228.

”Suntem în picul numărului de cazuri cu 1 753, deși zilele trecute am avut mai puține cazuri a fost doar pentru că au fost zile de sărbătoare În comparație cu alte state, avem un număr înalt de cazuri și suntem cu indicatori mai înalți decât Danemarca, Ucraina, România sau Norvegia. Cele mai afectate persoane sunt cu vârsta de 67 de ani”, a declarat Tatiana Zatîc, secretarul de stat al Ministerului Sănătății. 

Totodată, 87 de lucrători medicali au fost testați pozitiv cu COVID-19. De la începutul pandemiei, 17 497 de angajați medicali au fost infectați cu coronavirus. De asemenea, 337 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, dintre care 68 sunt conectați la aparate de respirație artificială.

”Avem o situație dificilă în spitalele din țară și în Chișinău. Avem 4 353 de persoane internate cu COVID-19. Este o presiune enormă asupra spitalele din Capitală. Cum se externează un pacient este internat altul. Au fost reactivate paturile care anterior și-a sistat activitatea. Este importat de a conștientiza că sistemul de sănătate face imposibilul și vom încercă să facem tot ce este necesar ca să ajutăm persoanele care necesită tratament, dar asta devine tot mai greu. Vă rugăm, să respectați toate măsurile de protecție”,  a mai spus Tatiana Zatîc, secretarul de stat al Ministerului Sănătății. 

Între timp, alte 958 de persoane au fost vindecate. În total, 174 099 de persoane au fost tratate de COVID-19. Din păcate, s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit 33 de persoane din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 4 183 de oameni, printre care 95 de lucrători medicali.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0