Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Guvernul a găsit bani pentru procurarea vaccinului

© Sputnik / Mihai CarausВ Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса
В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Abonare
Guvernul Republicii Moldova a identificat surse financiare pentru achiziționarea vaccinului împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 10 mart – Sputnik. Republica Moldova va achiziționa suplimentar vaccinuri împotriva COVID-19 pe lângă loturile care sunt recepționate de pe platforma COVAX.

В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Societate
COVID-19 în Moldova: Procesul de vaccinare poate fi urmărit online

Guvernul a identificat bani pentru procurarea vaccinului anti-coronavirus, informează serviciul de presă al Parlamentului după întâlnirea președintelui Zinaida Greceanîi cu membrii Guvernului în exercițiu.

Potrivit informațiilor, modalitatea procurării acestora urmează să fie discutată la ședința Biroului permanent al Parlamentului, de comun cu prim-ministrul interimar și cu secretarii de stat ai ministerelor de resort.

„În cadrul ședinței, a fost examinată posibilitatea procurării vaccinului cu derogare de la Legea privind achizițiile publice, fapt care se impune ca urmare a creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19 și, mai ales, a cazurilor de deces”, este precizat în comunicatul Parlamentului. 

Anterior, președintele Parlamentului a solicitat Guvernului interimar să identifice surse financiare pentru procurarea a cel puțin un milion de doze de vaccin. În Republica Moldova a fost dat startul procesului de vaccinare împotriva noului coronavirus pe dat a de 2 martie. Primele persoane vaccinate sunt lucrătorii medicali.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0