Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Întorsătură neașteptată: Ce spune bărbatul care a răsturnat lăzile cu struguri

© Photo : Facebook / Api Alexenergy Struguri aruncați pe jos în supermarket
Struguri aruncați pe jos în supermarket - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Abonare
Bărbatul care a răsturnat zilele trecute lăzile cu struguri alterați într-un supermarket din Capitală spune că este gata să-și repete gestul, dacă va găsi în marile rețele de comerț marfă de proastă calitate.

CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. După incidentul de sâmbătă, când activistul civic Alexandru Gâscă a răsturnat lăzile cu struguri alterați într-un supermarket din Capitală, multă lume se întreabă cum a fost pedepsit bărbatul, cunoscut ca un apărător al drepturilor producătorilor autohtoni. 

© Photo : Facebook / Alexandru GiscaAlexandru Gâscă
Întorsătură neașteptată: Ce spune bărbatul care a răsturnat lăzile cu struguri  - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Alexandru Gâscă

Duminică el a declarat că urmează să se prezinte la secția de poliție, iar astăzi corespondentul Sputnik Moldova l-a contactat pentru a afla cu ce s-a încheiat scandalul. Bărbatul a mărturisit că a fost apelat de oamenii legii care l-au anunțat că nu mai este nevoie să vină la ei. 

„M-au sunat și mi-au zis sa nu vin deocamdată, pentru că partea vătămată nu a depus plângere”, a declarat Alexandru Gâscă.

El spune că nu va ezita să recurgă la același gest, dacă va găsi pe rafturile supermarketurilor produse de proastă calitate.

„Eu sunt gata să continui acest tip de proteste până când toți businessmenii vor conștientiza că nu trebuie să vindem doar din importuri, pentru că nu vom avea beneficii în acest fel. Vreau să-mi continui activitățile. Lasă să înțeleagă toții - unde nu am să văd producție moldovenească - am să le stric imaginea. Eu am să fac maximum posibil să avem marfa noastră în vitrină”, a declarat activistul civic pentru Sputnik Moldova.

Alexandru Gâscă a relatat pentru Sputnik Moldova că a recurs la acest gest, care unor li s-a părut mult prea îndrăzneț - să răstoarne lăzile cu strugurii alterați din magazin - pentru a atrage atenția opiniei publice asupra problemelor grave cu care se confruntă producătorii autohtoni în Republica Moldova și felul în care sunt tratați de marele rețele de magazine din țara noastră.

Alexandru spune că supermarketurile din Moldova îi favorizează pe producătorii de străini, care, în majoritatea cazurilor sunt niște multinaționale, și îi desconsideră pe producătorii naționali, locali. Spre exemplu, el spune că marile lanțuri de magazine cumpără de la viticultorii locali struguri de calitate de soiul Moldova cu doar cinci lei, în magazin prețul acestora îl cunosc toți - este triplu, dacă nu și mai mult.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0