Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Afirmația lui Nemerenco privind vaccinarea cu plată cu ”Sputnik V” - o dezinformare

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaАмпула на фоне логотипа "Спутник V".
Ампула на фоне логотипа Спутник V. - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Abonare
Consilierul prezidențial pe probleme de Sănătate a declarat anterior că vaccinarea cu preparatul rusesc „Sputnik V” în Moldova se va face contra plată, fostul șef al statului a dezmințit această informație.

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Cel de al cincilea președinte al Moldovei, liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon a calificat drept dezinformare declarația consilierului șefului statului în domeniul Sănătății Ala Nemerenko despre faptul că vaccinul rusesc ”Sputnik V” va fi disponibil în țară doar în clinicile private, iar vaccinarea însăși va fi cu plată.

”Nu știu de ce trebuie această dezinformare”, a spus marți Dodon în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

El a menționat că Guvernul a identificat 137 de milioane de lei pentru procurarea vaccinurilor.

Vaccinare  - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Politică
Igor Dodon a anunțat ce vaccin este gata să-și administreze

Dodon a subliniat că în Moldova trebuie să fie accesibile toate tipurile de vaccinuri, iar cetățenii trebuie să decidă singuri ce vaccin să-și administreze – ruseasc, chinez, european, american. ”Statul trebuie să asigure accesul la toate vaccinurile”, a afirmat el.

Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat oficial pe 26 februarie vaccinul rusesc "Sputnik V" în țara noastră.

Când va putea fi oprit lanțul infectărilor: Declarația șefului de la Urgență - Video>>>

Potrivit instituției, ”este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

Campania de vaccinare în Moldova a demarat pe 2 martie. Primul moldovean vaccinat este șeful secției Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican Alexandru Botizatu.

© Sputnik / Evghenii Panasenco / Privesc Eu / @maiasandumdÎn Moldova a început vaccinarea împotriva COVID-19: cum merge procesul
Dodon: Afirmația lui Nemerenco privind vaccinarea cu plată cu ”Sputnik V” - o dezinformare - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
În Moldova a început vaccinarea împotriva COVID-19: cum merge procesul

 În cadrul campaniei de imunizare vor fi vaccinați mai întâi cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare, anestezie și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale. 

В Гагаузии до сих пор не начали вакцинацию врачей против COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Societate
Medicii din Găgăuzia au refuzat să fie vaccinați cu "AstraZeneca" și așteaptă "Sputnik V"

În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cele care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar.

Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape.

Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului coronavirus au ajuns în Republica Moldova pe 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România. Iar pe 5 martie în țară au ajuns alte 14 400 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Este vorba la fel de preparatul AstraZeneca (producător - Coreea de Sud).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0