Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune Igor Dodon despre alegerile parlamentare anticipate

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Abonare
Igor Dodon susține că în acest an ar putea avea loc alegeri anticipate, dar consideră că aceste alegeri trebuie declanșate doar după diminuarea pandemiei.

CHIȘINĂU 9 mart - Sputnik. Președintele PSRM a declarat marți seara în cadrul unei emisiune televizate că nu exclude că în acest an s-ar putea desfășura alegerile parlamentare anticipate, dar susține că acestea ar trebui să aibă loc numai după ce autoritățile vor stabiliza situația epidemică din țară. 

„Alegerile anticipate în condițiile în care ne aflăm acum ar putea avea loc doar atunci când stabilizăm situația cu pandemia de COVID-19. În situația în care avem câte o mie de cazuri pe zi, dintre care 70 - 80 % sunt cazuri complicate, să vorbim despre alegeri anticipate rapide sau despre lupte politice ar fi cinic din partea noastră, a politicienilor, Trebuie să lăsăm într-o parte confruntările să vedem cum ne descurcăm cu pandemia”, susține Igor Dodon.

PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Politică
Socialiștii mai așteaptă până joi - după care iată ce urmează
Liderul PSRM este de părere că partidele politice trebuie să se așeze la masa de discuții și să negocieze pașii următori pentru a clarifica situația politică și pentru a scăpa de criza care s-a creat. 

„Ar fi bine să existe dialog între forțele politice de bază și să se găsească câteva soluții. Sau numim un guvern temporar, dar să aibă toate atribuțiile depline, sau partidele de bază găsesc un numitor comun și spun că, uite, mergem la anticipate dar nu acum, dar peste trei, patru sau chiar cinci luni. Acum avem sarcina ca, în decurs de două-trei luni să stabilizăm situația, să aducem în țară peste un milion de vaccinuri pentru ca să putem să vaccinăm măcar o treime din populație și după asta poți să mergi în campania electorală”, a mai spus Dodon.

În cadrul emisiunii, Dodon a mai precizat că PSRM oricum va susține candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier. Igor Dodon a declarat că ea este un adevărat profesionist și că se va descurca cu atribuțiile sale.

Partidul Socialiștilor a anunțat că joi se va întruni Executivul Politic al formațiunii care va decide "planul de acțiuni pentru salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic în care se află".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0