Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Curios: Iată diferențele dintre femeile și bărbații din Moldova

© Pixabay / TakmeomeoSimbol romantic
Simbol romantic - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2021
Abonare
În țara noastră sunt mai multe femei decât bărbați. Asta arată date Biroului Național de Statistică. 

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Potrivit datelor BNS, la începutul anului 2020, la 100 femei reveneau 93 bărbați. La fel, femeile trăiesc, în medie, cu 8,3 ani mai mult decât bărbaţii. În același timp, moldovencele se căsătoresc mai repede decât bărbaţii. Astfel, dacă femeile îşi pun pirostriile la 26 de ani, atunci bărbaţii o fac aproape de 29 de ani.

Poliție - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Societate
O femeie a fost răpită din casa iubitului său de către doi indivizi
În schimb, femeile pun accent mai mult accent pe învăţământul superior. În cadrul studiilor de master, ponderea femeilor constituie 64 la sută, pe când a bărbaţilor doar 36 la sută. Diferenţa este ceva mai mică în cazul studiilor de licenţă, unde raportul dintre femei şi bărbaţi este de 56 la 44 de procente şi la colegii, unde 58 la sută sunt femei, iar restul - bărbaţi. 

În ceea ce priveşte domeniul de activitate, femeile sunt angajate preponderent în sfera serviciilor, învățământ și sănătate și mai puțin în agricultură, transport, construcţii şi comunicaţii.

Cât priveşte salariile, bărbaţii câștigă mai bine, iar femeile cu 14 procente mai puţin. Rata şomajului, în anul 2019, la nivel de ţară a înregistrat valoarea de 5,8% în rândul bărbaţilor și de 4,4% în rândul femeilor. De asemenea, femeile sunt mai puțin expuse accidentelor de muncă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0