Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum unii moldoveni sunt discriminați la locul de muncă

© Sputnik / Miroslav RotariIan Feldman
Ian Feldman - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2021
Abonare
Cele mai multe cazuri de discriminare vizează domeniul muncii, accesului la bunuri și servicii, justiție și educație. De asemenea, analiza plângerilor arată că victime ale discriminării devin mai frecvent femeile.
Cum unii moldoveni sunt discriminați la locul de muncă

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", președintele Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării, Ian Feldman, a declarat că numărul plângerilor persoanelor discriminate în domeniul muncii este în creștere de la an la an.

Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2021
Sunteți în căutarea unui loc de muncă? Posturi vacante în Moldova
Concedierea ilegală, neangajarea în cadrul unui concurs transparent și competitiv, încălcări înaine și după ieșirea din concediu de îngrijire a copilului sunt printre cele mai frecvente situații neplăcute cu care se confruntă cetățenii.

"De exemplu, atunci când revin din concediu de îngrijire a copilului, femeile sunt din nou reangajate la locul de muncă, însă cu un salariu mai mic. Practic în majoritatea cazurilor se întâlnesc asemenea situații", a subliniat specialistul.

A doua categorie de persoane tratate inegal sunt pensionarii. Mulți dintre ei sunt forțați de a demisiona de la locul de muncă, iar alții nu au nici o șansă de a se reangaja.

În anul 2020, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării a înregistrat aproape 300 de plângeri pe mai multe criterii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0