Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un protest din cauza restricțiilor - Cine sunt nemulțumiții

© Sputnik / Miroslav RotariProtest
Protest - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Abonare
Restricțiile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică îi nemulțumește pe tot mai mulți cetățeni.

CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Încă un protest a fost anunțat pentru această zi, vineri, 5 martie. Proprietarii întreprinderilor mici și mijlocii, nemulțumiți de restricțiile Comisiei Naționale de Sănătate Publică, vor ieși mâine între 10:00 și 12:00 în Piața Marii Adunări Naționale la protest. Este vorba în special de proprietarii întreprinderilor care activează în centele comerciale.

Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Societate
Noi reguli de intrare în țară: Regimul de izolare - obligatoriu pentru toți

Aceștia solicită să li se permită să lucreze în regim obișnuit, fără a le fi sistată actvitatea în zilele de weekend. Organizatorii spun că la protest ar ieși aproximativ 400 de oameni, asta în condițiile în care în Republica Moldova numărul zilnic de cazuri noi de infectare este în continuă creștere, iar autoritățile nu exclud că ar putea fi instituit lockdown. 

Amintim, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să sisteze din nou activitatea centrelor comerciale, însă nu pe tot parcursul săptămânii, ci doar în weekend. Restricția a intrat în vigoare începând cu 17 februarie. Tot de atunci a fost restricționată activitatea piețelor comerciale. Acestea sunt deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0