Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Feroviarii au ieșit din nou la protest - Acțiunea are loc în Capitală

© Sputnik / Dmitri TerehovProtestul feroviarilor la Chișinău
Protestul feroviarilor la Chișinău  - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Abonare
Angajații mai multor noduri feroviare, care nu și-au primit de câteva luni salariile și au început să protesteze din decembrie, au ieșit din nou la o manifestație, dar de această dată în centrul Capitalei.

CHIȘINĂU 4 mart - Sputnik. Angajații mai multor noduri feroviare, care nu și-au primit salariile de câteva luni și protestează încă din luna decembrie, au ieșit joi la o nouă acțiune de protest. Aceștia și-au început manifestația la Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată din Moldova”. 

Oamenii au vrut să discute cu administrația, dar nu li s-a permis să treacă în incinta instituției. Reprezentanții întreprinderii nu au ieșit să discute cu muncitorii. La acțiunile de protest participă angajații nodurilor feroviare din Bălți, Bender, Basarabeasca, Ocnița, Ungheni și Chișinău. 

Protestatarii s-au îndreptat spre clădirea Parlamentului unde intenționează să-și manifeste nemulțumirea față de faptul că nu li s-au achitat salariile timp de câteva luni.

Datoriile Căii Ferate a Moldovei au ajuns la 665 de milioane de lei, dintre care 92 de milioane de lei sunt restanțe salariale. Anterior, mai mulți deputați au spus că CFM ar putea falimenta, iar autoritățile statului ar trebui să intervină pentru a salva această întreprindere strategică.

La Întreprinderea de Stat CFM activează în jur de 6 800 de angajați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0