Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinurile de pe platforma COVAX au ajuns în Republica Moldova

© Sputnik / Mihai CarausПрибытие в Молдову партии антиковид-вакцины через платформу COVAX
Прибытие в Молдову партии антиковид-вакцины через платформу COVAX - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Abonare
Aeronava cu primul lot de vaccin pe care îl recepționează Republica Moldova de pe platforma COVAX a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău.

CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Primul lot de vaccin pe care l-a recepționat Republica Moldova de pe Platforma COVAX a ajuns în țară. Este vorba despre 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca. 

Aceste doze vor fi distribuite pentru imunizarea în continuare a personalului medical, a precizat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, prezentă la ceremonia de primire a lotului.  

Ruslan Baltaga - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Medic moldovean, aflat la Londra: Ce spune despre tulpina britanică de COVID

„Republica Moldova este prima țară din Europa în care platforma COVAX livrează vaccinul. Vom depute toate eforturile ca să reușim să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni, așa încât să reușim să salvăm viți, să păstrăm sănătatea oamenilor și să putem să revenim la normalitate cât mai curând”, a menționat Maia Sandu. 

Aceasta spune că în umrătoarele săptămâni urmează să primi și alte loturi de vaccin de pe platforma COVAX. Sandu a reiterat îndemnul pentru cetățeni să păstreze regulile de protecție pentru a preveni răspândirea virusului. 

Fostul ministru al Sănătății, Virorica Dumbrăveanu a scris pe pagina sa de Facebook că livrarea către Republica Moldova a acestui lot de vaccin este „rezultatul eforturilor enorme depuse de echipa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, începând cu luna iulie 2020. Mulțumesc mult și sunt recunoscătoare echipei de la MSMPS, ANSP, OMS, UNICEF”.

De precizat, mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0