Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chircă: În Moldova va fi numit un guvern „kamikaze”

© Sputnik / Mihai CarausRoman Chircă
Roman Chircă - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Abonare
În condițiile actuale ale Republicii Moldova, munca și activitatea ministerelor, în cazul în care va fi învestit un nou Guvern, va deveni una de sacrificiu. Cel puțin așa consideră expertul economic Roman Chircă.

CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Situația economică din Republica Moldova este în prezent o criză sistemică. Investițiile în țară nu vin, precum și asistența financiară din partea partenerilor de dezvoltare internaționali. Chiar dacă Parlamentul va aproba noua componență a Guvernului va fi extrem de dificil pentru miniștri să facă față consecințelor unei stagnări profunde în economia națională. De această părere este expertul economic Roman Chircă și a fost făcută publică în studioul Sputnik Moldova.

Конституционный суд - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Politică
Curtea a decis: Mai multe atribuții pentru guvernul interimar

„Noul cabinet de miniștri va deveni ținta nemulțumirii cetățenilor. Avem o depresie profundă nu numai în economie, ci și în societate. Într-o astfel de situație, toți oamenii vor asocia dificultățile personale și de stat direct cu noul guvern. În el, vorbind alegoric, miniștrii vor fi „băieți de mingi”, a spus Chircă. 

Expertul mai spune că noua componență a Guvernului, care va fi semnificativ limitat în resurse financiare, dar și anumite oportunități, pur și simplu, nu va putea efectua reforme serioase, fundamentale, care ar putea avea un efect pozitiv asupra stării economiei naționale a Moldovei. Prin urmare, guvernul va fi preocupat în principal de găsirea surselor de finanțare curentă.

Здание парламента - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Republica Moldova
Reforma APL: Moldova rămâne fără primării
Chircă a mai spus că noul guvern nu va fi îndrăgit de popor, prin urmare va deveni un cabinet de miniștri  „kamikaze”. Chiar dacă va încerca să facă față unor probleme grave, în ochii cetățenilor, activitățile acestui executiv vor părea negative. Potrivit lui Chircă, și miniștrii noi puși în funcție în astfel de condiții vor fi angajați într-o muncă ingrată în sensul cel mai adevărat al cuvântului.

Curtea Constituțională a Moldovei a declarat neconstituțional decretul președintelui Maia Sandu privind numirea repetată a Nataliei Gavrilița în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. De asemenea, conform deciziei Curții Constituționale, șeful statului ar trebui să înceapă noi consultări cu fracțiunile parlamentare. De cealaltă parte, președintele Maia Sandu a declarat că nu va avea consultări nu fracțiunile, grupurile sau platformele parlamentare, ci doar cu societatea civilă. Aceasta a precizat că va aștepta data de 23 martie, când expiră termenul de 45 de zile de la demisia lui Ion Chicu din funcția de prim-ministru și când ar putea fi declanșate alegeri parlamentare anticipate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0