Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lockdown în România? Ce spune premierul Cîțu

© Inquam Photos / OCTAV GANEAFlorin Cîțu
Florin Cîțu - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Abonare
Șeful Guvernului român a venit cu o serie de precizări legate de pandemia de coronavirus, în special despre cel de-al treilea val al acesteia. Intră din nou țara în carantină?

BUCUREȘTI, 4 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul României, Florin Cîțu, a explicat dacă România se poate confrunta cu cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, mai ales în condițiile în care, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, a crescut din nou numărul persoanelor infectate.

Эмманюэль Макрон  - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Franța: Peste cât timp s-ar putea relaxa restricțiile anti-COVID

Potrivit lui Cîțu, Institutul Național de Sănătate Publică are mai multe scenarii cu privire la evoluția pandemiei.

Cel mai pesimist dintre ele reprezintă creșterea cazurilor cu 8 procente.

Însă, deocamdată, se pare că ne aflăm în scenariul optimist în care vorbim de o creștere a cazurilor de numai 2 procente.

”Vom vedea dacă e nevoie să luăm alte decizii. Pentru mine important – și asta am reușit și anul trecut – e să nu închidem economia. E esențial”, a declarat premierul potrivit capital.ro.

Șeful Executivului a subliniat că este important ca economia să rămână deschisă, chiar dacă s-a aplicat măsura închiderii magazinelor la ora 21.00.

Întrebat dacă vom avea parte de un nou lockdown în cazul în care vom trece în scenariul roșu, Florin Cîțu a explicat că Guvernul nu ia în considerare o asemenea decizie. El a subliniat că se pot lua măsuri bune, iar economia poate continua.

”Nu, în nici un caz nu luăm în calcul lockdown. Nici anul trecut, la 10.000 de cazuri zilnice nu am luat această decizie. E clar că putem lua măsurile bune și să păstrăm economia deschisă. Pentru mine e foarte important să păstrez economia deschisă”, a declarat Florin Cîțu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0