Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A murit un adevărat intelectual - Mihai Maler

CC0 / Pixabay / Byn_Li / Свеча памяти
Свеча памяти - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Abonare
Cunoscutul autor de dicționare, traducătorul Mihai Maler a decedat. Vestea tristă a fost adusă de fratele acestuia, jurnalistul Vasile Maler.

CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. „A trecut la cele veșnice fratele meu, Mihai. Mihai Maler, om de litere, cunoscut traducător, autor de dicționare... Un om deosebit”. Astfel anunță vestea tristă despre pierderea fratelui său, jurnalistul Vasile Maler. 

Comentariile la această postare nu au întârziat să apară. Colegi de breaslă, jurnaliști, editorialiști și-au exprimat durerea la vestea tristă. Mihai Maler a activat în cadrul a mai multe redacții de ziar, la edituri precum „Știința”, a tradus importante cărți din limba rusă în română și este autorul a mai multor dicționare. Printre acestea și Dicționarul militar rus-român. Cei care l-au cunoscut îl descriu ca pe „o Personalitate cum mai rar întâlnești printre oamenii de cultură. Un Om deosebit și un Cuprins al Înțelepciunii”. Colegii spun despre Mihai Maler că a fost un om cult, exigent și de o rară modestie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0